Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пројекат „1000 плус“: Додијељено још 200 ваучера

Објављено: 26.10.2018. 21:00 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma

У Министарству одрживог развоја и туризма данас је у оквиру Пројекта „1000 плус” додијељено 200 ваучера за грађане који чине циљне групе.

Марко Чановић генерални директор Директората за развој становања уручио је 90 ваучера запосленим у јавном сектору, затим 50 ваучера младим брачним паровима до 35 година и 60 ваучера грађанима из групе „остали корисници“. Чановић је истакао задовољство наставком реализације овог пројекта, кроз који је до сада 809 домаћинстава ријешило стамбено питање под повољним условима.

Овим путем подсјећамо да се подносиоци захтјева који нијесу распоређени на ранг листу корисника, а који су испунили услове јавног позива, сврставају на листу чекања. Одлуком о ближим критеријумима и поступку додјеле дугорочних кредита физичким лицима ради обезбјеђења стана, односно стамбеног објекта за социјално становање, дефинисано је да ималац ваучера са одабраним понуђачем стамбеног објекта који је пријављен у Пројекту закључује предуговор о куповини стана. Ваучер важи 60 дана од дана издавања. Уколико се ваучер не искористи за закључивање предуговора о куповини стана у предвиђеном року, корисник ваучера искључује се са ранг листе корисника, а први наредни корисник из исте циљне групе са листе чекања добија ваучер.

За ваучере у оквиру пројекта „Хиљаду плус“, кроз који грађани имају могућност да по повољнијим условима од тржишних ријеше своје стамбено питање, аплицирало је 1054 грађана. Влада обезбјеђује 50 одсто средстава, односно десет милиона еура преко Банке за развој Савјета Европе, у пројекту учествује пет комерцијалних банака и 39 инвеститора а понуђена је 741 стамбена јединица.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?