Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић примио амбасадора Савезне Републике Њемачке у Црној Гори др Роберта Вебера

Služba za odnose s javnošcu
Потпредсједник Владе Рафет Хусовић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Њемачке у Црној Гори др Робертом Вебером.

Потпредсједник Хусовић је захвалио Амбасадору на посјети и пожелио му успјешан рад као и угодан боравак у Црној Гори. 

“Црна Гора и Њемачка имају добре односе на свим нивоима, нарочито на политичком, који је су резултирали и снажном подршком Њемачке у интеграцијама Црне Горе у НАТО савез и ЕУ, на чему смо вам веома захвални. Такође, на добре односе између наше двије државе је утицала и наша бројна дијаспора која је присутна у Њемачкој.” – казао је Хусовић.

Амбасадор Вебер је захвалио на добродошлици и потврдио је опредељење СР Њемачке да Црну Гору снажно подржи у свим сегментима ка њеном приступању Европској унији. 

“Њемачке инвестиције у инфраструктуру у Црној Гори, посредством ГИЗ-а и КФБ банке, поред доприноса грађанима свих дјелова и региона Црне Горе, доприносе и привлачењу страних инвестиција што све има за циљ отварање нових радних мјеста, нарочито у мање развијеним дјеловима Црне Горе” – истакао је амбасадор Вебер.

Саговорници су се сагласили и да би требало подстакнути локалне самоуправе, нарочито на сјеверу Црне Горе, да што више користе средства из ИПА фондова који су доступни за развојне пројекте. 

Такође, да се убрза стварање услова за признавање возачких дозвола из Црне Горе у СР Њемачкој што би било од великог значаја за грађане Црне Горе који живе у Њемачкој.

Кабинет потпредсједника Владе за регионали развој

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?