Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић у Риму: Потребно је убрзати приступне преговоре

Објављено: 30.10.2018. 16:07 Аутор: КЕИ
Италија се снажно залаже за политику проширења и европску будућност држава Западног Балкана. Црну Гору, са којом је вежу снажне историјске и културне споне види као будућу пуноправну чланицу Уније и спремна је да пружи сву политичку и експертску подршку у остварењу тог циља, саопштено је током састанака које је главни преговарач Александар Дрљевић имао у Риму.

Главни преговарач је имао састанке са замјеником генералног директора за ЕУ у Министарству вањских послова Италије Фабрициом Бућијем, специјалним изаслаником Италије за Брексит Марком Перонаћијем и генералним секретаром Јадранско-јонске иницијативе Ђованијем Кастеланетијем.

Саговорници главног преговарача су поручили да су добри резултати које Црна Гора остварује у свим областима приступних преговора, основ за убрзање њеног пута према ЕУ.

Главни преговарач је истакао да је, имајући у виду актуелне изазове са којима се ЕУ суочава, за будућност ЕУ и стабилност континента веома важно на дјелу показати да је европска перспектива Западног Балкана извјесна.

Он је, такође, нагласио важност вредновања индивидуалних постигнућа сваке од држава кандидата за чланство и у том контексту, указао на спремност Црне Горе за отварањем два преостала, као и за затварањем неколико преговарачких поглавља. На темељу добрих резултата, Црна Гора, као лидер у процесу европске интеграције, заслужује адекватну подршку у циљу убрзања приступних преговора, поручио је Дрљевић.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?