Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио ГС РYЦО Ђура Бланушу: Влада и Министарство спорта створили оптималан оквир за бољи положај младих

Služba za odnose s javnošću
„Функционисање Канцеларије за младе у Подгорици, у оквиру Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО), један је од видљивијих резултата Берлинског процеса У Црној Гори, а Влада и Министарство спорта посвећени су пружању подршке за даље јачање Регионалне канцеларије“ – оцијенио је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са генералним секретаром РYЦО Ђуром Бланушом.

Премијер Марковић је, исказујући задовољство резултатом који је на овом плану постигло Министарство спорта, истакао да сâм Берлински процес за Црну Гору представља више од политичке и дипломатске иницијативе, те да Влада овај процес посматра прије свега у контексту развојних прилика и могућности.

„Црна Гора је прва и задуго једина земља Берлинског процеса која је успоставила националну Канцеларију за младе. Због тога ће даља подршка Црне Горе активностима Регионалне канцеларије бити још снажнија, јер Канцеларија представља важан инструмент за афирмацију младих људи на свим пољима, а посебно у домену науке и предузетништва“ – рекао је Премијер.

Говорећи о активностима Регионалне канцеларије, њен генерални секретар Ђуро Блануша је указао на достигнуту репутацију Црне Горе у омладинским политикама, нарочито у погледу ширења буџета за ове намјене из донаторских средстава, чиме су обезбијеђени већа мобилност омладине и њено умрежавање, што доприноси бољој перспективи цијелог региона.

Саговорници су закључили да су политике намијењене младима које креирају и спроводе Влада Црне Горе и Министарство спорта, дале мјерљиве резутате, те да се тиме на најбољи начин усвајају европске вриједности, које ће нашој омладини обезбиједити нова знања, искуства и прилике. Констатовано је да је кроз могућности финансирања и конкурса, формирано око 1.200 партнерстава организација које се баве питањима младих.

Састанку су присуствовали министар спорта Никола Јановић, генерални директор Директората за младе Ненад Копривица и руководилац локалне Канцеларије за младе Един Кољеновић.
                                                                         

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?