Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Формирана радна група за рјешавање проблема ауто такси превозника

Објављено: 01.11.2018. 17:54 Аутор: МСП

Представници Министарства саобраћаја и поморства, Кабинета потпредсједника Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем, Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, Министарства финансија, Министарства јавне управе, Министарства одрживог развоја и туризма и Струковног синдиката таксиста Црне Горе формирали су данас радну групу у циљу побољшања услова пословања лицима која је се баве ауто такси дјелатношћу и сузбијања сиве економије у овој области.

Радна група је формирана на захтјев Кабинета Предсједника Владе Црне Горе и Кабинета Потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем.

Задатак радне групе је да анализира изложене проблеме од стране Струковног синдиката таксиста Црне Горе – Унија слободних синдиката Црне Горе и предложи мјере за рјешавање проблема ауто такси превозника по дефинисаним областима, припреми Информацију за Владу Црне Горе са предлогом мјера и закључака за рјешавање проблема ауто такси превозника.

У току рада одржани су тематски састанци, по областима које су биле предмет анализе. Теме састанака биле су локалне одлуке о ауто такси превозу, пореска политика, инспекцијски надзор као и измјене и допуне Закона о превозу у друмском саобраћају, Закона о фискализацији, Закон о туризму и угоститељству и доношење локалних одлука о ауто такси превозу.

Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?