Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Заштита стабилности и безбједности земље и спокој грађана Уставна је и морална обавеза

Поводом медијских написа о забрани уласка у Црну Гору појединим српским интелектуалцима, Влада саопштава да је израда безбједносних процјена у вези са појединим догађајима и дјеловањем појединаца који би могли угрожавати националну безбједност и државне интересе Црне Горе, односно нарушавати њен углед и достојанство, стална обавеза служби безбједности.

Указујемо да је наша Уставна и морална обавеза да од недобронамјерних појединаца штитимо стабилност и безбједност земље, али и спокој свих њених грађана, укључујући и државотворна, патриотска и национална осјећања највећег броја њих.

Увјерени смо да би се на сличан начин однијела и свака друга одговорна Влада, било гдје на свијету. С тим у вези, не само да разумијемо већ и цијенимо када предсједник Вучић и други српски званичници штите интересе и достојанство Републике Србије.

Подвлачимо да овај приступ, иако нам се то жели подметнути, нема никакве везе са забраном слободе мишљења, већ се једино и искључиво односи на спречавање страних држављана да у Црној Гори изазивају или подстичу нетрпељивост, вријеђају углед или славе насилни нестанак Црне Горе.

Такође саопштавамо да не постоје никакви спискови непожељних особа, већ надлежни државни органи у сваком конкретном случају процјењују која би лица својим дјеловањем могла угрозити заштићене вриједности и интересе Црне Горе и њених грађана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?