Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић честитао јубилеј жељезничким предузећима: Највећа одговорност је на менаџменту

Предсједник Владе Душко Марковић упутио је запосленима у жељезничким предузећима честитку поводом 2. новембра – датума којим се обиљежава 110 година Жељезнице у Црној Гори.

„Период изградње државе током прошлог и обнове њене независности почетком овог вијека, на испит истрајности ставио је наша развојна и економска стремљења. Парлалелно са тим процесима, било је неопходно, практично од ничега, градити свеукупну инфраструктуру као предуслов укупног друштвеног напретка. Од једне од најсиромашнијих република бивше Југославије, Црна Гора се изградила у модерну државу и кредибилног партнера најразвијенијих земаља свијета. Такав статус праћен је и реализацијом капиталних пројеката у туризму, енергетици и саобраћају – а управо они представљају локомотиве економског напретка. Но, да је требало радити и више и боље, у одређеним аспектима, показују и актуелне прилике у жељезници, јер она својом мрежом и путничким и теретним сервисима и даље представља саобраћајну жилу куцавицу наше земље. Зато овом приликом посебну захвалност за одржавање ових виталних услуга и очување безбједности путника, у ограниченим условима, морамо одати запосленима у жељезничким предузећима“ – наводи се у честитки предсједника Владе.

Премијер је оцијенио да највећа одговорност остаје на менаџменту да, уз већ сада значајну подршку Владе, својим преданим радом, знањем и искуством, одлучно допринесе сигурности жељезничке мреже, подизању квалитета услуга и већем повјерењу путника.

„Руководству жељезничких предузећа желим успјех у реализацији неопходних и веома захтјевних очекивања које друштво оправдано ставља пред њих, а црногорским жељезничарима честитам овај значајни јубилеј“ – стоји у честитки премијера Душка Марковића.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?