Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио у наступну посјету амбасадора Дмоховског: Пољска у потпуности подржава нашу ЕУ интеграцију

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

   
Предсједник Владе Душко Марковић примио је у наступну посјету изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Пољске у Црној Гори Артура Дмоховског (Дмоцхоwски).

Пожељевши добродошлицу амбасадору предсједник Владе је честитао стоту годисњицу обнове независности коју Пољска обиљежава ове године.

Обострано је констатовано да двије пријатељске државе гаје одличне политичке односе на свим нивоима те да виде простор за јачање и продубљивање економске сарадње на обострану корист. Премијер Марковић је изразио задовољство прошлогодишњим растом броја туриста из Пољске у нашој земљи док је амбасадор Дмоховски у том контексту указао на очекивани даљи раст након што је пољска национална авиокомпанија ЛОТ увела редовну линију Варшава – Подгорица.

Предсједник Владе се захвалио амбасадору на подршци Пољске Црној Гори у процесима наших евроатлантских и европских интеграција. Амбасадор Пољске је оцијенио да је приступање Црне Горе НАТО-у допринијело стабилизацији региона и исказао пуну подршку своје земље Црној Гори у наставку процеса нашег приступања Европској унији, укључујући и експертску и техничку помоћ.

Пољска ће, указао је Амбасадор, настојати да искористи своје уцесце у Берлинском процесу и планирани самит предсједника влада јула наредне године у Познању, како би допринијела даљем економском напретку држава нашег региона.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?