Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак Пешић – Видовић: Пријатељски односи Црне Горе и Босне и Херцеговине допринос европској интеграцији региона

Објављено: 05.11.2018. 20:27 Аутор: КЕИ
Традиционално добри и пријатељски односи које његују Црна Гора и Босна и Херцеговина, значајан су допринос, како укупној регионалној сарадњи, тако и процесу европске интеграције држава Западног Балкана, оцијењено је на састанку генералних секретара влада Црне Горе и Босне и Херцеговине који је данас одржан у Подгорици.

Генерална секретарка Владе Црне Горе Наташа Пешић, примила је данас генералног секретара Вијећа министара Босне и Херцеговине Роберта Видовића. Састанак је био прилика за размјену знања и искуства у области доношења стратешких докумената и координације рада свих служби на нивоу Владе.

KEI

Генерална секретарка Пешић је пренијела јасно опредјељење Владе Црне Горе да настави да буде промотер добросусједских односа, с циљем снажења стабилности и подстицања напретка овог дијела Европе.

„Као најмлађа чланица НАТО-а и држава региона која је најближа чланству у ЕУ, Црна Гора је одлучна да сусједима пружи сву подршку у спровођењу свеобухватних реформи и да подијели своје знање и искуство стечено од обнове независности. Увјерена сам да јачањем сарадње можемо допринијети квалитетнијим и бржим реформама наших земаља, али и читавог региона Западног Балкана“, истакла је генерална секретарка.

Генерални секретар Видовић је захвалио на изузетној сарадњи и подршци црногорске Владе, посебно у контексту процеса приступања ЕУ. Истакао је да су темељне реформе и добри резултати црногорских институција и преговарачког тима веома драгоцјен инпут за институције Босне и Херцеговине у трасирању њиховог европског пута.

Саговорници су истакли значај јачања сарадње двије владе у областима припреме и спровођења стратегијских докумената, нарочито у контексту реформе јавне управе и процеса приступања ЕУ. Сагласили су се да усвајање европских стандарда и вриједности које води бољем квалитету живота грађана, представља заједнички циљ свих држава региона, те да је у правцу његове реализације важно унаприједити дијалог и сарадњу у региону.

Фотографије у високој резолуцији

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?