Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић завршио посјету Финској разговором са делегацијом Парламента: Цијелом региону треба отворена европска перспектива која јача демократију

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Предсједник Владе Душко Марковић завршио је радну посјету Републици Финској састанком са делегацијом Парламента коју је предводио предсједник Великог одбора Арто Сатонен.

Премијер је изразио захвалност Финској на томе што подржава интеграцију Западног Балкана у Европску унију и на тај начин доприноси стабилности Европе. „Цијелом региону треба отворена европска перспектива. То јача демократију у цијелом региону“ – рекао је предсједник Владе.

Говорећи о процесу наше европске интеграције предсједник Владе је рекао да је Црна Гора током преговора са Европском комисијом у протеклих шест година направила велики искорак у владавини права и свим значајним областима.

Премијер је рекао да Влада Црне Горе вјерује да ће Велики одбор, који има овлашћења за доношење одлука по свим питањима учешћа Финске у Европској унији, подржавајући политику проширења, допринијети нашем напретку у процесу интеграција.

Упознајући саговорнике са стањем у Црној Гори Премијер је представио резултате Владе и наше економске и политичке приоритете. Предсједник Марковић је такође упознао саговорнике са побољшањем инвестиционе и пословне климе након што је наша земља прошле године постала чланица НАТО-а.

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu




СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?