Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на крају радне посјете Републици Финској: У тренутку преузимања предсједавања ЕУ од стране Финске ЦГ ће имати интерну спремност за затварање шест преговарачких поглавља

Služba za odnose s javnošću

Премијер Душко Марковић изразио је задовољство поводом веома успјешне радне посјете Републици Финској и на самом крају саопштио да када Финска буде преузела предсједавање ЕУ у другој половини наредне године, Црна Гора ће имати интерну спремност за затварање шест преговачких поглавља.

„Јасно сам казао предсједнику Владе да ћемо у тренутку преузимања предсједавања ЕУ од стране Финске имати интерну спремност за затраварање шест преговарачких поглавља“- рекао је предсједник Владе Душко Марковић поручивши да је на том плану добио увјеравање да ће Црна Гора имати подршку Финске и њено разумијевање у Европском савјету.

Оцијенивши да је данашња радна посјета Републици Финској резултирала изузетно успјешним разговорима са предсједником Владе Финске Јухом Сипилом као и врло конструктивним разговорима у Парламенту Финске, Премијер је нагласио да је посебан фокус данашњих сусрета био на европској агенди Црне Горе и потреби да до краја године отворимо Поглавље 27, да у наставку створимо претпоставке за испуњавање привремених мјерила за поглавља 23 и 24 и добијање завршних мјерила за ова два поглавља.

Предсједник Марковић је поручио да су из данашње радне посјете проистекле охрабрујуће поруке за Црну Гору и изразио увјерење да ће финско предсједавање ЕУ обиљежити нову фазу у преговарачком процесу Црне Горе, а то је управо затварање преговарачких поглавља.

„Ови разговори имају за циљ не само да приближе резултат Црне Горе, него и стицање већег нивоа повјерења у Црну Гору и нових партнерстава за Црну Гору на њеном путу европске интеграције“- закључио је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете Републици Финској.


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?