Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан други годишњи састанак Савјетодавног комитета за туризам у Бриселу

Објављено: 07.11.2018. 15:24 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Дигитализација, вјештине и мобилност радне снаге, промоција Европе као туристичке дестинације, побољшање бизнис амбијента и олакшавање приступа финансирању били су у фокусу другог годишњег састанка Савјетодавног комитета за туризам (ТАЦ). Састанак је одржан у уторак, 6. новембра у Бриселу, а представник Министарства одрживог развоја и туризма била је Оливера Брајовић, генерална директорица Директората за развој конкурентности и инвестиције у туризму.

Улога Комитета је да олакша размјену информација, консултације и, уколико је потребно, сарадњу у области туризма, а посебно у дијелу пружања услуга туристима. Задатак овог тијела је и помоц́ Европској Комисији у припреми законодавних предлога и политичких иницијатива.

На састанцима комитета представнике имају државе чланице ЕУ са својством члана Комитета, а Црна Гора у окиру истог има статус посматрача као држава кандидат за улазак у ЕУ. Сем Црне Горе овај статус имају и Сан Марино, Турска, Македонија, Исланд, Србија и Норвешка, као и Секретаријат ЕФТА.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?