Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са руководством Пријестонице: Подршка Владе развоју Цетиња

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
 
Добра стратешка позиција Цетиња валоризована кроз јачање свеукупне инфраструктуре и креирање нових радних мјеста обезбиједиће бољи живот грађанима Пријестонице, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и делегације Пријестонице Цетиње предвођене градоначелником Александром Кашћеланом.

Честитајући 13. новембар – Дан Пријестонице Цетиње грађанима и руководству, Премијер је истакао неспорну подршку Владе развоју општине али и указао на неопходност јачања фисклане дисциплине на локалном нивоу. Саговорници су се сагласили да је потребно уложити додатне напоре како би се локалне финансије консолидовале те наплатили порези и смањила сива економија, посебно у области туризма. Похваљен је податак да је ове године број незапослених Цетињана смањен за готово 400.

На састанку је разговарано и о реализацији капиталних пројеката као што је изградња Фудбалског стадиона, комплекса објеката Академије умјетности, Трга на Његушима те наставак рјешавања питања водоснабдијевања Цетиња и локалне путне инфраструктуре. За укупно 32 пројекта, Капиталним буџетом за 2018. годину за Цетиње су била планирана средства у износу од 5.541.000 еура.

Говорећи о буџету за наредну годину, премијер Марковић је истакао да ће он бити фокусиран на развој са ограничавањем потрошње само на оно што је заиста неопходно, те да наредне године Цетиње и цијела Црна Гора морају бити озбиљно градилиште.

Кашћелан и његови сарадници, предсједница Скупштине Пријестонице Маја Ћетковић и шеф Кабинета градоначелника Дејан Лучић, изразили су задовољство подршком коју добијају кроз Закон о Пријестоници који им је омогућио улагања у опрему локалних предузећа и на тај начин остваривање уштеда. Додатну подршку, како је рекао Премијер Марковић, могу очекивати и кроз нови Закон о финансирању локалне самоуправе који је у припреми.

Предсједник Марковић је закључио да подршка и партнерство Владе и Пријестонице остају неспорни али да је циљ да могућности претварамо у реалност.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?