Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јоветић: Усвојен Национални акциони план за спровођење иницијативе Партнерства за отворену управу Црне Горе (ОГП)

Објављено: 16.11.2018. 00:34 Аутор: Министарство јавне управе
Влада је данас донијела Национални акциони план за спровођење иницијативе Партнерства за отворену управу Црне Горе 2018- 2020, који је израдио оперативни тим Партнерства за отворену управу (ОГП), који чине који чине представници државних органа и НВО сектора.

Израда Националног акционог плана је најважнија компонента учешћа државе у овој иницијативи, јер представља резултат процеса у коме влада у сарадњи са цивилним друштвом дефинише обавезе за подстицање транспарентности, одговорности и учешћа јавности.

Учешћем у ОГП иницијативи, усмјеравамо се на 5 кључних обавеза: побољшање јавних услуга, учешће грађана, приступ информацијама - отвореност органа државне управе, ефикасније управљање јавним ресурсима и повећање јавног интегритета. У оквиру ових области биће реализовано укупно 23 активности.

Акциони план је израђен у највећој мјери кроз принцип повећања приступа новим технологијама за отвореност и одговорност јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?