Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са делегацијом општине Пљевља: Стабилније финансије омогућиле јачање инфраструктуре

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
  
Успјешна консолидација јавних финансија и успостављање финансијске стабилности у Пљевљима омогућава Влади Црне Горе и локалном руководству да се снажније посвети јачању путне и енергетске инфратруктуре у општини, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и делегације општине Пљевља предвођене предсједником Општине Мирком Ђачићем

Премијер је честитао предстојећи Дан општине грађанима и руководству и исказао задовољство постигнутим резултатима у Пљевљима. Истакао је да се морају уложити додатни напори у области јавних финансија, а премијер Марковић је најавио и нову подршку коју могу очекивати кроз нови Закон о финансирању локалне самоуправе који је у припреми.

Ђачић је похвалио стабилан рад привреде у општини, указао на пројекте у области путне инфраструктуре који ће обезбиједити квалитетнији живот Пљевљацима и додао да ускоро очекују да постројење за пречишћавање отпадних вода буде пуштено у пробни рад. 

Исказавши личну заинтересованост за топлификацију града, предсједник Марковић је истакао да су превзиђени проблеми и да ће пројекат ићи у добром правцу. Ђачић је информисао да су уговорени радови за прву фазу у износу од 3,56 милиона еура, док су четири милиона потребна за другу фазу топлификације. 

Посебна пажња на састанку посвећена је сектору енегетике и дрвопрераде кроз нове развојне шансе које ће дати нови подстицај за привреду, а гдје добру шансу виде за мала и средња предузећа. Област пољопривреде је посебно похваљена уз осврт на велику подршку коју пружа Министарство пољопривреде. Предсједник је указао и на чињеницу да је у другом кварталу забиљежен раст од 8,8 одсто у пољопривредној производњи у Црној Гори. 

Састанку су присуствовали и потпредсједница општине Анела Кријешторац и предсједник Скупштине општине Драгиша Сокић, који је исказао намјеру локалног парламента да доноси прописе којим ће бити смањене бизнис баријере за мала и средња предузећа. 
  
КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
   
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?