Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе на сајму туризма ЦИТМ 2018 у Шангају

Објављено: 16.11.2018. 17:45 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма, туристичком привредом и стратешким партнерима, представља туристичку понуду Црне Горе на међународној берзи туризма ЦИТМ 2018, која се одржава у Шангају, од 16. до 18. новембра.

Као и до сада, понуда се на овом сајму представља, под брендом “Wилд Соул оф Еуропе”, у сарадњи туристичких организација Црне Горе и Србије, што се показало добрим моделом, имајући у виду специфичност овог, за наш регион удаљеног тржишта и навике кинеских туриста да приликом свог путовања посјете што већи број земаља које су географски блиске.

Црна Гора посљедњих година биљежи значајан раст када су у питању доласци, али и ноћења са тржишта Кине. Током 2017. године Црну Гору је посјетило око 24 хиљаде кинеских туриста, што је удвостручен број посјета у односу на претходну годину. Остварено је 34 хиљада ноћења, што је такође скоро двоструко увећање у односу на упоредни период.

Тренд раста настављен је и ове године, с обзиром на то да је према званичним статистичким подацима од почетка године до краја септембра ове године у хотелима забиљежен раст броја туриста из Кине од око 65%, као и раст броја ноћења од око 51% у поређењу са истим прошлогодишњим периодом.

Добрим резултатима допринијела је и либерализација визног режима, па сада грађани НР Кине који у Црну Гору долазе организовано (преко туроператора) могу путовати без виза.

Сходно расту интересовања туриста са овог тржишта, представници Црне Горе на сајму су разговарали са бројним туроператорима и агентима из Кине, међу којима је био и један од водећих на овом тржишту “Цтрип”. На састанцима је разговарно о могућностима привлачења већег броја кинеских туриста, либерализације визног режима за индивидуална путовања, повезивања са туроператорима из Црне Горе и сл.

Другог дана сајма, Национална туристичка организација Црне Горе учествоваће и на Б2Б догадјају умрежавања излагача и купаца.

ЦИТМ је једна од најзначајнијих берзи туризма у Азији, која окупља преко 2300 излагача из различитих земаља свијета. На сајму се очекује посјета преко 800 специјализованих међународних купаца из области туризма из више од 100 земаља. Поред тога, берзу сваке године посјети велики број медијских кућа. Такође, на овогодишњем Међународном туристичком сајму ЦИТМ присутни су високи представници држава из читавог свијета, менаџери свјетски познатих компаниија, познати економски аналитичари као и предузетници из НР Кине.

На заједничком штанду Црне Горе и Србије понуду представљају туроператор Флy Монтенегро, Туристичка организација Будве, туристичке агенције Монтенегро Тоурист Сервице и Травел Еуропе Вип,


Национална туристичка организација Црне Горе


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?