Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић и Вељовић обилазили пунктове контроле саобраћаја: Стаћемо на крај онима који дивљају на црногорским путевима

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Веселин Вељовић обилазили су јуче, уочи Међународног дана сјећања на жртве саобраћајних несрећа, контролне пунктове саобраћајне полиције и том приликом поручили да ће прекршиоци саобраћајних прописа бити енергично санкционисани, да у контролама саобраћаја неће бити недодирљивих и изузетих те да је држава одлучна да стане на крај онима који дивљају на црногорским путевима.

„Ту смо данас и да подржимо саобраћајне полицајце који раде тежак и одговоран посао и који воде рачуна о животима возача. На цестама у свијету годишње страда више од милион људи. Нажалост, страдају људи и на нашим цестама. Чињеница је да се из године у годину тај број смањује, али сваки људски живот је драгоцјен и о њему морамо водити рачуна. Данашњи дан треба све нас да опомене да возимо спорије, да поштујемо саобраћајне знаке, да не разговарамо мобилним телефоном док возимо и да поштујемо ограничења брзине. На тај начин ћемо показати бригу о нашим животима, али и о животима других“ – рекао је министар Нухоџић приликом обиласка контролих пунктова.

Министар је најавио енергичне контроле учесника без икаквих изузетака.

„Неће бити недодирљивих у саобраћајним контролама. Неће бити изузетих и недодирљивих у примјени законских прописа. Стаћемо на крај свима онима који дивљају на црногорским путевима и својом неодговорношћу односе животе других! Министарство унутрашњих послова и Управа полиције ће са пуном енергичношћу радити да таквих ствари буде што мање“ – поручио је министар.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

На контролним пунктовима су активисти невладине организације Алфа центар дијелили возачима информативни материјал са натписима „Успори“ и „Пушти нека звони“ са циљем мотивације учесника у саобраћају да смање брзину и да не користе мобилне телефоне док возе.

Извршни директор Алфа центра Александар Шиме Дедовић, који је заједно са министром, директором Управе полиције и начелником Центра безбједности Подгорица Милованом Павићевићем, обилазио контролне пунктове, подсјетио је да та невладина организација већ седму годину спроводи акције јачања свијести о свим аспектима безбједности у саобраћају.

И министар и директор Алфа центра позвали су представнике шире друштвене заједнице да се укључе у процес едукације и мотивације учесника у саобраћају како бисмо сви били сигурнији и како би био смањен број жртава у саобраћају.

Међународни дан сјећања на жртве саобраћајних несрећа обиљежава се од 1993. године сваке треће недјеље у новембру. Генерална скупштина Уједињених нација позвала је 2005. године све државе свијета да обиљежавају овај дан са циљем успомене на жртве саобраћајних несрећа и подизање свијести о безбједности саобраћаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?