Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Беч – састанак министара Нухоџића и Кикла: Црна Гора је изузетно битан стратешки партнер Европској унији на пољу безбједности

Објављено: 19.11.2018. 22:37 Аутор: МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Služba za odnose s javnošćuТоком учешћа на конференцији "Европске вриједности, владавина права и безбједност", која се данас и сјутра одржава у Бечу, министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић се састао са министром унутрашњих послова СР Аустрије Хербертом Киклом.

Министар Кикл је похвалио резултате је које Црна Гора остварила у преговарачком процесу са Европском унијом, а посебно у поглављима 23 и 24. "Црна Гора је изузетно битан стратешки партнер ЕУ на пољу безбједности. Црној Гори, као и Региону у цјелини је мјесто у Европској унији", рекао је министар Кикл. Поручио је да ће Аустрија наставити да снажно подржава Црну Гору на путу ка чланству у Европској унији, кроз пружање конкретне помоћи јачању капацитета и приближавању европским стандардима на пољу правде, слободе и безбједности.

Министар Нухоџић је захвалио Влади Аустрије на континуираним напорима да се европска перспектива Западног Балкана одржава високо на агенди Европске уније, а посебно на подршци Црној Гори.

Заједнички је констатовано да постоји простор за даље унапређење билатералне полицијске сарадње у борби против организованог криминала и тероризма.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?