Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са челницима општине: Тиват је престижан туристички центар на Медитерану

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

 

Тиват је престижан туристички центар не само у Црној Гори већ и на Медитерану, а побољшања инфраструктуре даће нови квалитет и подстицаје за развој, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са предсједником Општине Тиват Синишом Кусовцем и предсједником Скупштине општине Иваном Новоселом.

На састанку, организованом поводом Дана општине Тиват, Предсједник је честитао предстојећи празник грађанима и руководству и навео да је ова година у области економије боља него претходна те да је Тиват томе дао значајан допринос.

„Остварен је раст економије од 4,8 одсто у првој половини године што је међу највећим стопама економског раста у региону и Европи. Томе је допринио не само туризам, већ и напредак у енергетици, пољопривреди, трговини, грађевинарству“, рекао је премијер Марковић. 

Заједнички је констатован значај даље изградње инфраструктуре и важност валоризације аеродрома што ће бити подстицајно како за туристе тако и за инвеститоре. Предсједник Марковић је исказао увјерење да ће се брзо створити претпоставке за покретање нове инвестиције која ће укључити ремонт јахти и на тај начин отворити нову фазу у развоју бродоградње.

Кусовац је навео да очекује наредне године да буде завршен булевар у Тивту као и саобраћајница до насеља туристичког ризорта Луштица баy. Додао је и да су у овој години била значајна улагања у културу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?