Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са новоименованим амбасадором Саудијске Арабије: Јачати сарадњу у области економије

Објављено: 20.11.2018. 22:39 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Црна Гора и Краљевина Саудијска Арабија ће јачати билатералне односе које ће додатно настојати да надогради развијенијом економском сарадњом, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и новоименованог амбасадора Саудијске Арабије Њ.Е. Абдулмомена бин Мухамед Шарафа, којег је премијер примио у наступну посјету.

Амбасадор Шараф је казао да Саудијска Арабија има јасну економску визију до 2030. године која се фокусира на трговину и инвестиције. Он је додао да се нада да ће са Црном Гором, као и са осталим земљама региона Западног Балкана, изградити партнерски однос.

Премијер Марковић је рекао да је Црна Гора створила важне претпоставке за будућност и бољи живот грађана, те да је своју озбиљност и кредибилност показала претходних годину и по дана као пуноправна чланица НАТО-а, као и током шест година преговора са ЕУ.

Предсједник је истакао да Црна Гора има доста развојног потенцијала у туризму, енергетици као и у пољопривреди и производњи хране. Црна Гора је, како је казао Предсједник, безбједна и сигурна земља са подстицајном пореском политиком. Додао је и да је црногорска економија у посљедње двије године биљежи значајан економски раст.

Саговорници су се сагласили да би било добро организовати презентацију потенцијала привредницима и инвеститорима из Саудијске Арабије, а амбасадор је посебно интересовање исказао за област пољопривреде.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?