Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потенцијал за сарадњу Црне Горе и Албаније у области туризма

Објављено: 22.11.2018. 15:44 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се данас са новим амбасадором Републике Албаније у Црној Гори, Њ. Е. Риди Куртезијем.

У фокусу састанка били су односи Црне Горе и Албаније, као и могућности за продубљивање економске и прекограничне сарадње. Саговорници су се сагласили да је сарадња у области туризма кључна и да државе у региону, укључујући Црну Гору и Албанију, треба да се заједнички промовишу на свјетском тржишту, а не да буду конкуренти. Министар Радуловић је нагласио да су Скадарско језеро и Проклетије области у којима се туристички потенцијал може максимално искористити блиском сарадњом двије државе. 

Министар Радуловић и амбасадор Куртези поменули су и недавна дешавања у вези са евентуалном градњом малих хидроелектрана на албанском дијелу Цијевне. Министарство одрживог развоја и туризма послало је званично писмо албанској страни са захтјевом за документацијом, у складу са ЕСПОО конвенцијом. Такође, амбасадор Куртези је нагласио да ће албанска страна испоштовати ЕСПОО конвенцију и послати тражену документацију. 

Саговорници су истакли да очекују наставак добрих односа и сарадње у свим областима од значаја за Црну Гору и Албанију.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?