Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио представнике Qатари Диара: Најављен почетак развојног пројекта у залеђу Пржна

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Предсједник Владе Душко Марковић примио је представнике компаније Qатари Диар, на челу са извршним директором Абдулом Бин Хамадом Алатијахом.

Компанија је дио катарског државног инвестиционог фонда и са своје три подружнице распоређене на три континента тренутно води 60 развојних пројеката вриједности преко 35 милијарди долара у 24 земље широм свијета.

Од 2010. године власници су 270.000 квадрата земљишта у залеђу увале Пржна у Кртолима код Тивта, гдје намјеравају да изграде ексклузивни туристички комплекс вриједан 270 милиона еура. Нагласили су своју посвећеност реализацији ове инвестиције, за коју већ имају исказано интересовање хотелског ланца Фоур Сеасонс, као оператера будућег ризорта.

Предсједник Владе је упознао саговорнике са чињеницом да се у Црној Гори тренутно реализују развојни пројекти вриједности преко 4 милијарде еура, као и да је једна од стратешких политика Владе додатно унапређење инвестиционог амбијента. Истакао је да су врата отворена за кредибилне инвеститоре од којих не очекујемо само новац већ и преношење у Црну Гору искустава у пословању и управљању. Изразио је задовољство најавом започињања овог развојног пројекта и дао увјерење да ће овакви пројекти увијек наилазити на пуну подршку државе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?