Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европска интеграција је прилика и за Црну Гору и за ЕУ

Објављено: 28.11.2018. 23:18 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Црна Гора види европску интеграцију као прилику да осигура безбједност и виши квалитета живота својих грађана, кроз активан допринос великом пројекту мира и просперитета на читавом европском континенту, рекао је потпредсједник Владе Зоран Пажин током сусрета са предсједником Националног вијећа Републике Аустрије Волфгангом Соботком данас у Подгорици.

Потпредсједник је указао да адекватно вредновање реформских резултата Црне Горе представља прилику и за Европску унију и државе чланице да на примјеру Црне Горе афирмишу конкретне учинке европске политике на Западном Балкану.

У том смислу, захвалио је на континуираној политичкој подршци највиших аустријских званичника приступању Црне Горе Европској унији и изразио очекивање да ће у току аустријског предсједавања Савјетом ЕУ бити отворени преговори у поглављу 27 посвећеном заштити животне средине. 

Такође, изразио је очекивање да ће евидентни напредак који Црна Гора остварује у области владавине права ускоро резултирати добијањем конкретних услова, такозваних мјерила, за затварање преговора у поглављима 23 и 24, као и динамичнијим процесом затварања преговора у осталим поглављима.

Предсједник Соботка је честитао Црној Гори на успјеху у процесу приступања Европској унији, додајући да је Аустрија заинтересована да истим путем крене читав регион Западног Балкана.

Рекао је да је оптимиста да ће преговори у поглављу 27 бити отворени у току аустријског предсједавања Савјетом ЕУ.

Наглашавајући значај привредне сарадње са Црном Гором, аустријски званичник је навео да је вриједност аустријских инвестиција по глави становника у Црној Гори већа него у другим земљама региона.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?