Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Испраћена трећа генерација црногорских полазника Шеме ЕУ за младе професионалце са Западног Балкана

Објављено: 29.11.2018. 20:00 Аутор: КЕИ
Пет младих црногорских службеника имаће прилику да своје професионалне вјештине унаприједе на престижним европским образовним установама, али и да са колегама из региона размијене искуства у областима од значаја за процес европских интеграција, порука је са свечаности одржане у ЕУ Инфо центру, поводом почетка трећег циклуса Шеме ЕУ за младе професионалце са Западног Балкана који финансира Европска унија из Вишекорисничке ИПА-е.

KEI
ЕУИЦ/у.јововиц

Отварајући свечаност, замјеница главног преговарача и национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић је истакла значај овог програма која има за циљ јачање капацитета и стварање нове генерације способних, одговорних и информисаних државних службеника, који ће допринијети процесу европске интеграције држава из којих долазе. Подсјетила је да је ово трећи циклус програма и изразила наду да ће Европска унија препознати значај и подржати његово спровођење и наредних година.

„Надам се да ће знања, која ће учесници стећи на престижним европским образовним установама и кроз практични рад у државама региона, додатно оснажити њихове како личне, тако и професионалне капацитете и припремити сљедеће генерације државних службеника за изазове који прате процес европских интеграција“, истакла је Глишевић Ђуровић.

KEI
ЕУИЦ/у.јововиц

Шеф Делегације Европске уније у Црној Гори, амбасадор Аиво Орав је изразио увјерење да ће и овај циклус програма, преко младих службеника који у њему учествују, освјежити државну управу шест држава региона и додатно допринијети процесу европске интеграције. Увјерен је да ће младе колеге још више унаприједити своја већ завидна знања и продубити регионалну сарадњу, а да ће од овог програма имати користи не само они лично и институције у којима раде, већ и црногорско друштво у цјелини.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?