Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић честитао Хануку: Обичаји и вриједности које баштини Јеврејска заједница значајно обогаћују и снаже биће Црне Горе

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је Јеврејима у Црној Гори у име Владе и у своје име Хануку са жељом да домови вјерника буду испуњени миром, радошћу и личним спокојем, као непролазним вриједностима тог великог јеврејског празника.

„Ханука се сматра својеврсним симболом за који се везује, поред осталог, и успостављање вјерских слобода у свијету. Стога ме посебно радује да Вама и свим вјерницима у Црној Гори, у име Владе и своје лично, упутим најискреније честитке поводом овог великог јеврејског празника“ – наводи се у премијеровој честитки упућеној предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу.

Предсједник Владе је изразио увјерење да обичаји и вриједности које баштини Јеврејска заједница значајно доприносе културном бићу Црне Горе, обогаћујући га и снажећи његову вишенационалну и мултиконфесионалну димензију.
   
„Једино у амбијенту таквог склада и међусобног поштовања, држава и друштво могу напредовати до нивоа који ће бити гарант пуне афирмације сваког појединца али и сваке друштвене групе у којој грађанин жели да остварује своје слободе и амбиције“ – стоји у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?