Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Породица Винцек захвалила премијеру Марковићу на помоћи у регулисању статуса Ботаничке баште „Дуловине“

Објављено: 02.12.2018. 18:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Даниел и Зора Винцек захвалили су предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу на помоћи којом је успјешно регулисан правни и финансијски статус њихове баште.

„Захваљујемо на Вашој цијењеној помоћи којом је успјешно регулисан правно-законски статус наше баште. Ваше државничке напоре пратимо са задовољством, како трезвено и сталожено водите ову земљу у напредак односно просперитет“, наводи се у писму које су Винцекови упутили предсједнику Марковићу.

Наиме, породица Винцек је жељела да поклони држави свој Ботанички врт „Дуловине“, формиран 1981. године, а који представља право богатство сјевера Црне Горе и симбол Колашина. Ботанички врт је категорисан као заштићено природно добро – споменик природе и законом је заштићено од 1994. године. Поред свог туристичког, башта има и научно-едукативни карактер.

Након информације да своју намјеру Винцекови нијесу могли да остваре због административних потешкоћа и процедура, предсједник Марковић је подстакао администрацију на активније дјеловање и проналажење законитог рјешења. Додатан мотив предсједника Марковића за што ефикасније рјешавање овог проблема јесте посебан сензибилитет према Сјеверу Црне Горе и његовом свеукупном развоју, чему ће сигурно допринијети и врт „Дуловине“.


„Ми ћемо нашим радом и усмјерењем на еконолошку државу настојати да оправдамо повјерење које сте нам пружили“, наводи се у писму породице Винцек.


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?