Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

АУДИТ ТИМ задовољан активностима које Црна Гора предузима и спроводи у области имплементације конвенција Медјународне поморске организације

Објављено: 07.12.2018. 19:35 Аутор: МСП

Министар Осман Нурковић састао се данас на завршном састанку са Делегацијом Аудит тима Европске агенције за поморску сигурност (ЕМСА), која је боравила у вишедневној радној посјети Црној Гори у циљу припреме црногорске администрације за обавезан Аудит за земље чланице Међународне поморске организације.

Министар Нурковић је истакао, да је Црна Гора препозната као туристичка дестинација, и у том смислу, је приоритет подизање нивоа сигурности у области поморства.

"Свјесни смо да бољом валоризацијом капацитета у области поморства зависи, између осталог, и број туриста који ће посјетити нашу земљу. Зато хоћемо, да наставимо са уређењем ове области у складу са европским и свјетским стандардима, и у том смислу су нам препоруке Аудит тима драгоцјене”.

Вођа аудит тима г-дин Хемминг Хиндборг, истакао је, да је током сусрета са представницима релевантних институција, задовољан активностима које црногорска администрација предузима у области сигурности и безбиједности пловидбе и заштите мора од загађења са пловних објеката.

"Задовољни смо што је Министарство саобраћаја и поморства препознало значај и води рачуна о сигурности путника, посаде и бродова. Наш посао је, да извршимо ревизију и укажемо на недостатке, али не кријемо задовољство са оним што је Црна Гора учинила до сада и вјерујемо ћете спремно дочекати предстојећи Аудит у новембру 2019. године ", рекао је г-дин Хиндборг.

Ова посјета је припрема Црне Горе за Аудит Медјународне поморске организације, који је најављен за новембар 2019. године, а који има за циљ утврђивање испуњености обавеза и одговорности које су прописане ИМО конвенцијама.

Састанку су присутвовали и Генерални директор директората за поморство г-дин Владан Радоњић са сарадницима, Капетани лучких капетанија Котор и Бар г-дин Бруно Бркановић и г-дин Предраг Ратковић, са сарадницима, директор Управе поморске сигурности г-дин Сафет Кочан са сарадницима.


Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?