Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Телефонски разговор Марковић - Руте: пренијете амбиције ЦГ у европским интеграцијама, истакнута улога ЦГ у региону

Предсједник Владе Душко Марковић је данас разговарао са холандским премијером Марком Рутеом. Премијер Црне Горе је оцијенио да његов позив премијеру Рутеу представља наставак квалитетног политичког дијалога након састанка на самиту ЕУ-ЗБ у Софији у мају ове године.

Предсједник Владе Црне Горе је пренио наше амбиције и резултате у процесу европских интеграција, као и ставове и виђење Црне Горе о ситуацији у у региону. Захвалио се Холандији на континуираној подршци коју пружа нашем европском путу. Саговорници су констатовали да су билатерални односи одлични и додатно обогаћени инвестицијом холандске компаније Дамен као и планираним отварањем амбасаде Црне Горе у Холандији.

Премијер Руте се захвалио на размјени мишљења, истакао важност даљег напретка Црне Горе у процесу европских интеграција и реформи у кључним областима попут владавине права, и истакао активну и позитивну улогу Црне Горе у региону Западног Балкана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

(ФОТО: Премијери Марковић и Руте, Самит ЕУ-ЗБ, Софија, 17. мај 2018.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?