Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интензивна и квалитетна сарадња здравственог система Црне Горе и Турске наставиће се и у наредном периоду

Објављено: 12.12.2018. 20:38 Аутор: Министарство здравља
Министар здравља Кенан Храповић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Турске у Црној Гори Њ.Е.Серхата Галипа.

Током сусрета је изнијето обострано задовољство досадашњом сарадњом у области здравства и најављена могућност нових пројеката.

Министар Храповић је захвалио турском амбасадору на снажном доприносу унапређењу здравствене заштите у Црној Гори кроз бројне донације од којих је највреднија реконструкција Ургентног центра Клиничког центра Црне Горе, за коју је Агенција ТИКА издвојила 700 000 еура.

Ministarstvo zdravlja

„Последња донација ТИКЕ од дванаест ЕКГ апарата, вриједних скоро 18 000 еура, омогућили су нашем медицинском особљу боље услове за рад, а истовремено и бржу дијагностику за грађане чије здравље нам је на првом мјесту“, казао је Храповић.

Потписивање Споразума између Влада Црне Горе и РепубликеТурске о сарадњи у области здравства и медицинских наука из 2014.године резултирало је, између осталог, и едукацијом црногорских љекара на престижним клиникама у Турској.

Планирано је да сличан систем едукације у Турској похађа још 120 црногорских љекара. 

Амбасадор Галип је казао да се Турска са посебним сензибилитетом односи према развојним пројектима у области здравља, те да и у будућности можемо рачунати на њихову пуну и пријатељску подршку.

Министар Храповић и амбасадор Галип изразили су задовољство у погледу заједничких идеја и циљева у области здравља које су снажан подстрек за наставак сарадње двије земље.

Ministarstvo zdravlja

Министарство здравља
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?