Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Осман Нурковић на годишњој конференцији за медије сумирао резултате рада Министарства

Објављено: 12.12.2018. 21:05 Аутор: МСП

Министар Осман Нурковић одржао је данас годишњу конференцију за медије у Вили Горица на којој је представио резултате рада ресора саобраћаја и поморства са својим сарадницима.

У свом обраћању, министар Нурковић, је казао да је саобраћај увијек актуелна тема, што је и за очекивати када се узме у обзир чињеница да министарство саобраћаја и поморства реализује највеће капиталне пројекте у држави. 

"Година за нама  била је врло динамична, па иако могу бити задовољан са помацима у скоро свим областима саобраћаја, очекујем да 2019. буде још интезивнија по питању активности које ћемо реализовати. Наш циљ је изградња савремене саобраћајне инфрструктуре која ће бити подршка равомјерном развоју читаве државе", истакао је Нурковић.

Он је подсјетио кратко на актуелне пројекте који су у највећој мјери заокупљали пажњу црногорске јавности, а то су на првом мјесту изградња приоритетне дионице аутопута Бар Бољаре, концесиони аранжман за аердороме Црне Горе, статус националне авиокомпаније Монтенегроаирлинес, улагања у жељезничку инфраструктуру, значајна улагања у државну мрежу путева, сарадња са поморцима.

"Пуно је било ријечи о изградњи приоритетне дионице Смоковац – Увач – Матешево, капиталном пројекту од виталног значаја за развој наше државе.  Највише критике је било упућено на динамику извођења радова и рок завршетка, у том смислу могу да поновим да је квалитет изведених радова приоритет у односу на стриктно поштовање задатог рока.  Није неуобичајено да овако комплексни пројекти не буду увијек реализовани у предвиђеном року, а мислим да не морам да подсјећам да ово заиста јесте највећи пројекат и први овакве врсте у Црној Гори", нагласио је Нурковић. 

"Незаобилазна тема је и утицај изградње аутопута на природну средину, конкретно на ријеку Тару, рекао бих да је заиста наивно очекивати да изградња оваквих објеката неће ни на који начин утицати на животну средину, али сматрам да црногорске институције у сарадњи са Извођачем радова спроводе све активности како би се тај утицај свео на најмању могућу мјеру", истакао је министар Нурковић.


Министарство саобраћаја и поморства





 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?