Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тендери за жичаре и нове ски стазе на скијалиштима „Жарски“ и „Колашин 1600“

Влада Црне Горе расписала је тендере за изградњу шестосједних жичара и око 18,5 километара нових ски стаза на скијалиштима „Колашин 1600“ и „Жарски“ у општини Мојковац. Укупна вриједност набавки је 18 милиона еура, по девет милиона еура по скијалишту.

Предмет јавних набавки су израда идејних рјешења, главних пројеката, изградња жичара капацитета 2.600 скијаша на сат, изградња око 9,5 км нових ски стаза на Жарском и око 9 км у „Колашину 1600“, као и пројектовање, набавка и изградња трафостаница на обије локације и израда идејних рјешења и главних пројеката система вјештачког осњежавања. Нова жичара и ски стазе на скијалишту „Колашин 1600“ повезаће га са скијалиштем „Колашин 1450“.

Рок за израду документације је шест мјесеци од потписивања Уговора, а за извођење радова годину дана од увођења извођача у посао.

Ово је још једна у низу активности Владе Црне Горе којом се жели подстаћи и убрзати развој Сјевера и обезбиједити валоризација потенцијала и ресурса овог дијела државе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?