Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Основци показали да познају ЕУ

Објављено: 14.12.2018. 16:30 Аутор: КЕИ
82 ученика завршних разреда основних школа учестовало је у четвртак, 13. децембра, путем интернета на такмичењу „Колико знаш о ЕУ?“.

Благота Марковић, ученик ВИИИ разреда Основне школе “Саво Пејановић” из Подгорице, освојио је прво мјесто на такмичењу. Другопласирани је Андрија Мујовић, ученик ИX разреда Основне школе „Сутјеска“ из Подгорице, док је на трећем мјесту Петар Прелевић, ученик ВИИИ разреда Основне школе “Саво Пејановић” из Подгорице.

Њима ће наредне седмице бити додијељене вриједне награде – три градска бицикла.

За учешће у такмичењу путем интернета претходно се пријавило 120 ученика осмог и деветог разреда основне школе, а данас је своје знање о ЕУ показало њих 82. Они су, током петнаестоминутног такмичења, одговарали на 15 питања из ове области.

Поред троје најбољих, резултатима су се издвојили и Сара Раковић, ученица ВИИИ разреда Основне школе “Владимир Назор” из Подгорице, као и Андрија Павличић, Никола Ђуришић и Михаило Драшковић, ученици ИX разреда Основне школе “Вуко Јовановић” из Даниловграда.

Квиз је спровео Генерални секретаријат Владе – Сектор за информисање јавности о Европској унији и приступању Црне Горе Европској унији у оквиру пројекта “ЕУ4МЕ” који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Сектор за информисање јавности о Европској унији и приступању Црне Горе Европској унији ће и у наредном периоду радити на информисању јавности о европској интеграцији Црне Горе, нарочито млађе популације, имајући у виду чињеницу да ће управо та генерација имати највише користи од будућег чланства Црне Горе у ЕУ.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?