Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић се захвалио аустријском канцелару Курцу на подршци за отварање поглавља 27

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUПредсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је Аустији и федералном канцелару Себастијану Курцу на успјешном предсједавању Савјетом Европске уније у претходних шест мјесеци и захвалио на подршци да земље чланице дају сагласност да Црна Гора отвори поглавље 27.

„Увјеравам Вас да ће Црна Гора одговорно и са пуном свијешћу о комплексности и важности преговора приступити испуњавању ових и свих осталих обавеза. Пут Црне Горе ка ЕУ биљежи континуирани позитиван тренд, а ново отворено поглавље је мотивација за даље темељне реформе и процес придруживања који сваког дана доноси све видљивији квалитет за наше друштво и грађане“, навео је предсједник Марковић у писму захвалности канцелару Курцу, послатом у сусрет завршетку аустријског предсједавања Савјетом ЕУ.

Констатујући да је Аустрија, као и увијек, показала да је на висини задатка, премијер је навео да Црна Гора посебно цијени позитивне и охрабрујуће поруке канцелара Курца упућене нашем региону и његовој европској перспективи.

„Као земља која познаје, разумије и подржава регион Западног Балкана, и специфичности сваке земље појединачно, Аустрија је додатно учврстила пут свих нас ка том циљу и трајној стабилизацији овог подручја“, наводи премијер Душко Марковић у писму упућеном аустријском савезном канцелару Себастијану Курцу.

Премјер Марковић на крају писма закључује да европска будућност региона нема алтернативу, и поручује аустријском канцелару да на Црну Гору може увијек рачунати као партнера ка овим вриједним циљевима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО: Будва, 25. октобар 2018.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?