Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Туристичка понуда Црне Горе за новогодишње празнике и зимску сезону представљена у Дубровнику

Објављено: 17.12.2018. 20:35 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У оквиру активности на промоцији зимске туристичке понуде на тржишту региона, након презентација у Београду и Сарајеву, актуелна туристичка понуда Црне Горе за период новогодишњих празника и зимске сезоне представљена је данас у Дубровнику .

Конференцију за медије, туристичке агенције и туристичку привреду, која је одржана у Градској кавани на Страдуну, организовала је Туристичка организација Котора, у сарадњи са Националном туристичком организацијом Црне Горе, локалним туристичким организацијама Будве, Бара, Тивта Подгорице и Херцег Новог и хотелском групом Монтенегро Старс.

Представница Националне туристичке организације Црне Горе Александра Максимовић представила је новине у зимској туристичкој понуди дестинације, унапријеђен хотелски смјештај, понуду ски центара, туристичке атракције као што су ходање на крпљама, зимске јахачке туре и зимски рафтинг, вожње моторним санкама, вожња сноw борда са змајем и сл. Она је позвала је грађане Дубровника да посјете Црну Гору у зимским мјесецима гдје им се нуди могућност да уживају у богатом новогодишњем програму и зимским чаролијама у неком од црногорских скијалишта, истичући да их очекује добра забава уз топлу добродошлицу и потпуни туристички угођај.

Представници локалних туристичких организација које су припремиле дочек Нове године на трговима, као и представница ХГ Монтенегро Старс, представљајући вишедневне забавне програме за различите музичке укусе позвали су дубровчане да новогодишње празнике проведу у Црној Гори.

Домаћин конференције, ТО Котор промовисала је и кратки играни филм „Котор-Бе тхе Херо оф Yоур Сторy.“ Путем наградне игре локалне туристичке организације су додијеле вриједне награде.

Током 2017. године Црну Гору је посјетило око 9,5% више туриста, односно, око 5,6% када је у питању број ноћења у односу на 2016.годину. Тренд раста интересовања са овог тржишта, настављен је и у овој години када је за 10 мјесеци остварена за око 17% боља посјета туриста из Хрватске.

Промоција у региону наставља се, у уторак 18. децембра, презентацијом актуелне зимске туристичке понуде у Требињу.

Национална туристичка организација Црне Горе


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?