Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са руководством Подгорице: Улагања од око 200 милиона еура за бољи живот Подгоричана

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   

Подгорица ће у наредном периоду сигурно имати велику развојну експанзију, чему ће допринијети улагања од минимум 200 милиона еура у наредне четири године, што ће обезбиједити већи квалитет живота грађана, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и руководства Главног града предвођеног градоначелником Иваном Вуковићем

Премијер Марковић је честитао предстојећи Дан Главног града Подгорице грађанима и локалном руководству, истичући да Подгорица прати динамичан развој на државном нивоу. На састанку је посебна пажња посвећена пројектима вриједним десетине милиона еура, који се прије свега тичу путне и комуналне инфраструктуре као кључних предуслова развоја. 

Градоначелник је информисао о напретку у пројектима везаним за заобилазнице око града, изразио очекивање да ће се наредне године почети са израдњом колектора за пречишћавање отпадних вода али и указао на нове пројекте какви су соларна електрана и производња електричне енергије из био гаса. Позитивним је оцијенио и улагања Владе у образовне објекте какви су вртићи и позитивним оцијенио даље планиране инвестиције у тој области. 

„Радују нас бројне активности Владе на капиталним пројектима од којих ће бенефите имати и Главни град. Посебно нам је значајан и обавезујући пројекат булевара према Даниловграду“, казао је Вуковић истичући да је за реализацију бројних изузетно важних пројеката за Главни град кључна била подршка Владе коју добијају на свим нивоима. 

Предсједник Марковић је казао да Подгорица може очекивати бенефите и од најављених улагања у ревитализацију електро мреже, као и од планиране валоризације аеродрома. Разговарано је и о изазовима на комплексним пројектима какав је булевар кроз Доњу Горицу, али и констатована потреба унапређења комуналног реда и чистоће на цијелој територији града. 

Заједнички је оцијењено да ће додатан подстицај за развој дати промјене неколико закона на којима се тренутно ради, а који би требало да допринесу бољој наплати локалних прихода. Предсједник Марковић је указао на нови Закон о финансирању локалне самоуправе, чије усвајање се очекује у Скупштини Црне Горе, а кроз који ће за општине бити издвојено 14 милиона еура више. Дио тог новца биће опредијељен и за Главни град. 

„Овакво рјешење ће општинама дати више могућности да консолидују финансије али и да се усмјере на развојне пројекте“, оцијенио је премијер Марковић. 

Предсједник Скупштине Главног града Ђорђе Сухих оцијенио је стабилном политичку ситуацију на локалном нивоу и рад у локалном парламенту оцијенио конструктивним. 


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?