Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На Златици отворен вишенамјенски објекат са Домом здравља и другим садржајима: Настављамо да унапређујемо квалитет услуга за наше грађане

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
               
Влада и Главни град улажу сталне напоре како би ширили спектар, квалитет и доступност услуга грађанима, у складу са савременим потребама, казао је потпредсједник Владе мр Милутин Симовић на отварању новоизграђеног вишенамјенског објекта на Златици у коме је смјештен и нови Дом здравља.

У објекту у чију изградњу је уложено око 520 хиљада еура, осим просторија за пружање здравствених услуга, мјештани Златице добили су пошту, апотеку, просторије за рад пензионера и мјесне заједнице.

Објекат су данас у присуству потпредсједника Симовића, бројних гостију и мјештана Златице, отворили министар здравља Кенан Храповић и градоначелник Подгорице Иван Вуковић.

Према ријечима потпредсједника Симовића отварање објекта је најбоља потврда конкретних активности Владе и Главног града на побољшању квалитета живота становника ове мјесне заједнице, са истим односом и ангажманом и у другим дјеловима Подгорице и широм Црне Горе.

“Желим да вам се обратим као ваш комшија, као неко који је са вама низ година комуницирао са надлежним градским службама, Владиним институцијама, да је Златици, осим нових путева, модерне саобраћајне и комуналне инфраструктуре, зелених површина, спортских садржаја, квалитетног електронапајања и водоснабдијевања, потребан и овакав вишенамјенски дом. Објекат у коме ће мјештани имати све садржаје и нови квалитет услуга”, казао је Симовић, поручујући мјештанима да ће надлежни бити са њима и у наредном периоду у трагању за осталим садржајима у складу са њиховим потребама.

Симовић је оцијенио да је квалитетна здравствена услуга, свакако, једна од најважнијих животних потреба сваког грађанина, те да Влада интензивно ради на јачању здравственог система у Црној Гори, улажући у кадрове, опрему и нове просторе.

Симовић је посебно задовољство изразио поводом нових просторија за пензионере са Златице, истичући да Влада Црне Горе у конитинуитету демонстрира квалитетан однос према пензионерској популацији, што је један од битних сегмената сваког одговорног друштва.

“Желим да вас увјерим да ћемо и у наредном приоду бити заједно са мјештанима Златице, да ћемо креирати и даље добру комуникацију са Главним градом и да ће сва ресорна министарства бути сервис грађана и Златице, као и осталих подручја Подгорице и цијеле Црне Горе. Сигуран сам да ћемо се и у наредном периоду окупљати и славити нове заједничке искораке и заједничке побједе”, поручио је потпредсједник Симовић.

Министар здравља Кенан Храповић казао је да је унапређење здравствене заштите у приградским и сеоским насељима императив Владе и Министарства здравља. “Динамичним програмом структурних реформи шаљемо јасну поруку грађанима Црне Горе који живе у приградским и сеоским подручјима да ћемо предано и одговорно радити на унапређењу квалитета здравствене заштите и уопште квалитета живота”, поручио је Храповић. Министар је саопшто да ће у новом објекту на Златици радити четири здравствене амбуланте изабраног доктора за одрасле, патронажна служба, лабораторија, апотека, а током наредне године прошириће се услуге за потребе становника.

Градоначелник Главног града Иван Вуковић изразио је задовољство што се уочи Дана Подгорице мјештанима Златице предаје на употребу овакав објекат који ће побољшати њихов квалитет живота. “Свједоци сте да је Главни град у претходном периоду улагао много у ову мјесну заједницу, асфалтиране су саобраћајнице, постављена канализациона мрежа, водоводна, јавна расвјета, уређене зелене површине, отворено рециклажно двориште, изграђена два фудбалска терена са пратећим садржајима. То су вишемилионска улагања, а амбиција нам је да наставимо и даље”, најавио је Вуковић.

Он је најавио да ће током наредне године започети реализација пројекта продужења Булевара Вилија Бранта, у склопу изградње прве фазе аутопута, као и да се тражи оптимално рјешење да Златица добије и дјечији вртић, а од осталих пројеката издвојио је и изградњу модерног тржног центра на простору некадашњег терена клуба Ком.

Кабинет потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?