Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Побједницима квиза „Колико знаш о ЕУ?“ уручене награде

Објављено: 19.12.2018. 19:52 Аутор: КЕИ
Побједницима квиза „Колико знаш о ЕУ?“, Благоти Марковићу, Андрији Мујовићу и Петру Прелевићу, данас су уручене награде.

Главни преговарач Александар Дрљевић и шеф Делегације Европске уније у Црној Гори Аиво Орав су им, уз три бицикла уручили и дипломе за прва три освојена мјеста.

KEI

KEI
Дрљевић је нагласио да су основци овим путем показали да желе да уче о Европској унији и досадашњем путу Црне Горе, као и да своје знање искористе како би унаприједили свој будући положај у заједници демократских држава.

„Пред нама су велике обавезе, које испуњавамо управо због вас, јер ћете ви бити корисници свега на чему данас радимо. Млади већ сада могу да користе благодети програма ЕУ. Наставићемо у наредном периоду да развијамо дијалог са младима и покажемо због чега је важно да наставимо процес и које су европске вриједности којима тежимо“, поручио је Дрљевић.

Орав је истакао да су бројне иницијативе ЕУ посвећене подршци младима и повезивању младих у Унији и ван ње, с циљем подстицања волонтеризма, солидарности и мобилности. Подсјетио је на високи проценат младих у Црној Гори који имају позитиван став о ЕУ, медју којима су и они који о ЕУ и пуно знају - добитници данашњих награда.

KEI
Благота Марковић, ученик ВИИИ разреда Основне школе „Саво Пејановић“ из Подгорице, освојио је прво мјесто на такмичењу. Другопласирани је Андрија Мујовић, ученик ИX разреда Основне школе „Сутјеска“ из Подгорице, док је на трећем мјесту Петар Прелевић, ученик ВИИИ разреда Основне школе „Саво Пејановић“.

Благота је поручио да је почаствован што је био најбољи у онлине квизу и честитао Петру и Андрији на освојеним наградама.

У квизу „Колико знаш о ЕУ?“ учествала су 82 ученика завршних разреда црногорских основних школа. Квиз је прошле седмице спроведен у оквиру пројекта „ЕУ4МЕ“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.


СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ






ОБРАЋАЊЕ: Добитник прве награде Благота Марковић, додјела награда побједницима онлине квиза 'Колико знаш о ЕУ?"

КАДРОВИ: Додјела награда побједницима квиза "Колико знаш о ЕУ?"

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?