Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОБАВЈЕШТЕЊЕ носиоцима дозволе за промет љекова у Црној Гори, произвођачима љекова и фармацеутским компанијама који прометују љекове на тржишту Црне Горе

Објављено: 19.12.2018. 20:58 Аутор: Министарство здравља
Министарство здравља је у више наврата исказало забринутост услед цијена љекова у слободном промету у Црној Гори у односу на цијену истих љекова на Листи љекова када је платилац Фонд за здравствено осигурање Црне Горе, и такође у односу на цијену истих љекова у промету у сусједним земљама.
Ово је више пута адресирано и од стране градјана и средстава јавног информисања.
Овим путем желимо са вас обавијестимо да у потпуности разумијемо слободу утврђивања цијена за љекове који су у слободном промету, а када је таква политика цијена и тржишно оправдана.
С тим у вези, молимо вас да уколико имате поједине цијене које се разликују како смо већ навели, исте коригујете у најкраћем року.
Увјерени смо да ћете имати разумијевања за наведено, јер би Министарство здравља у случају наставка постојања двоструких цијена као и непримјерено високих цијена било принудјено да о истом обавијести надлежне органе за заштиту конкуренције (Министарство економије и Агенцију за заштиту конкуренције) ради испитивања разлога непримјерено високе цијене у Црној Гори у односу на исте ваше производе на сусједним тржиштима.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?