Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједао Савјет за НАТО: ЦГ успјешно реализовала све обавезе и потврдила да је кредибилна и поуздана савезница

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 

Савјет за НАТО данас је на ИИИ сједници, којом је предсједавао предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, размотрио више докумената и констатовао да је Црна Гора приступом и квалитетним и правовременим испуњавањем обавеза у оквиру Алијансе потврдила да је кредибилна и одговорна савезница што је препознато од стране свих савезница.

У оквиру разматрања спровођења Политичких приоритета Црне Горе у НАТО-у у 2018. години Савјет је констатовао и то да је успјешно профилисање наше земље у Алијанси важно и за процес приступања Црне Горе Европској унији.

Савјет је размотрио Извјештај о годишњем предсједавању Црне Горе Америчко-јадранском повељом (А5). Закључено је да се кроз организацију 17 састанака на високом и радном нивоу, Црна Гора и на овај начин показала као одговорна савезница која је спремна да допринесе политикама НАТО-а, стабилности региона и промоцији евроатлантских вриједности на Западном Балкану.

Размотрени су Извјештај о имплементацији Акционог плана за спровођење Комуникационе стратегије „Црна Гора чланица НАТО-а за период до 2020“ за 2018. годину, као и Нацрт акционог плана за 2019. годину и констатовао да се Стратегија успјешно спроводи и да предвиђене активности за наредну годину у потпуности кореспондирају с основим циљевима документа.

Савјет је размотрио и Извјештај о спровођењу Акционог плана за јачање националног система одговора на кризе. Указано је на потребу унапређења нормативног оквира са циљем дефинисања и позиционирања посебног националног центра за управљање кризама.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?