Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Проширење у интересу и Црне Горе и ЕУ

Објављено: 21.12.2018. 18:00 Аутор: КЕИ
Процес приступања ЕУ је у интересу државе и њеног развоја, што је видљиво на примјеру Естоније која се 2004. приступила европској породици, поручила је амбасадорка те државе Кирсти Карелсон у разговору са главним преговарачем Александром Дрљевићем.

Она је поздравила резултате које Црна Гора остварује у преговорима с ЕУ, истакавши да смо држава која у том процесу напредује брже од осталих у региону.

Амбасадорка Карелсон је пренијела снажну подршку Естоније реформским процесима који ће Црној Гори осигурати мјесто у ЕУ, нагласивши да Црна Гора већ приступањем НАТО-у дијели заједничке вриједности са развијеним државама свијета.

Главни преговарач Александар Дрљевић је представио остварене резултате истакавши да ће Црна Гора у наредном периоду наставити да предано ради на спровођењу реформи, како би у 2019. отворила и посљедње неотворено преговарачко поглавље и била у прилици привремено затворити нека од њих.

KEI

Истакао је да су посебни напори усмјерени на остваривање мјерљивих резултата у поглављима 23 и 24, што је препознато и у недавно објављеном радном документу Европске комисије, те да ће то бити у фокусу рада Владе и у наредној години, како би Црна Гора ускоро била у прилици да добије завршна мјерила из ове области.

Он је упознао саговорницу са резултатима недавно представљеног истраживања јавног мњења изразиши задовољство високим степеном подршке, посебно младих људи, приступању Црне Горе ЕУ.

Дрљевић је нагласио да је проширење у интересу, како Црне Горе, тако и ЕУ. Црна Гора ће, како је истакао, наставити да испуњава своје обавезе с циљем достизања европског квалитета живота, а очекујемо да ЕУ настави са несмањеном подршком и партнерством.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?