Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић поручио дијаспори: Нераскидива веза матице и дијаспоре, Влада амбициозно ради на развоју државе и сигурности грађана и њихових породица

Објављено: 23.12.2018. 16:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
SLZUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Влада Црне Горе наставиће интензивно да спроводи амбициозне али реалне развојне политике, а сјевер државе ће све више бити мјесто гдје ће посебно млади, имати сигурност за себе и своје породице, навео је премијер Душко Марковић у писму Фондацији „Гусиње“ која је синоћ организовала донаторско вече.

Поздрављајући заједничко опредјељење за његовање нераскидиве везе матице Црне Горе и дијаспоре, премијер је захвалио на успјешном и срдачном састанку и пријему током посјете Њујорку у септембру.

„Пажљиво сам вас слушао и чуо оно што су најважније потребе вас и ваших породица у крајевима из којих потичете. Као што знате, нека од обећања које сам том приликом дао, већ су испуњена“, наводи се у писму.

Додаје се да премијер вјерује да су представници дијаспоре тиме и додатно подстакнути да подржавају развој свог завичаја и своје земље.

„Али, знајте да су ови напори заједнички. Много се и вриједно ради у нашој Црној Гори. Она данас није иста Црна Гора из које сте отишли. Она је европска и евроатлантска и као увијек дом за све који су њени грађани“, пише у писму премијера.

Постигнути резултати, сматра он, дају нам за право да будемо оптимистични, чак и самоувјерени: „Сјевер Црне Горе ће све више бити мјесто гдје ће наши људи, посебно млади, имати сигурност за себе и своје породице“.

Предсједник Марковић је нагласио да су ријечи и предлози дијаспоре драгоцјени као што је важна и свака подршка коју исказују својој земљи.

„Са друге стране, знам и колико је драгоцјена пажња матице према вама који сте далеко, а сваког дана живите Црну Гору“, наводи се у писму премијера.

У писму се наводи и да је премијер пожелио успјех у остварењу заједничких циљева као и да је честитао предстојеће празнике.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО: Састанак предсједника Владе са представницима Фондације „Гусиње“, Њујорк, 27. септембар 2018.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?