Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са амбасадором Куртезијем: Добри билатерални односи и одлична сарадња Црне Горе и Албаније

Објављено: 26.12.2018. 17:26 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  

Црна Гора и Албанија имају одличне билатералне односе, добру сарадњу и изграђено повјерење, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и албанског амбасадора Ридија Куртезија којег је премијер примио у наступну посјету.

Предсједник Марковић је казао да је политички дијалог интензиван и на највишем нивоу, као и да Црна Гора и Албанија као савезнице у оквиру НАТО-а заједно доприносе вриједностима Алијансе.

Премијер је истакао да је Црна Гора као водећа земља у преговарачком процесу са ЕУ спремна да буде уз Албанију и пренесе јој искуства у оквиру европске агенде и изазова који је на том путу очекују.

Саговорници су посебно оцијенили позитивном улогу албанског народа у Црној Гори који доприноси кохезији Црне Горе и њеној будућности и представља снажну копчу између двије државе.

Било је ријеци и о потреби сталне координације и комуникације по питањима од значаја за обје државе, укључујући бригу о заједничким ресурсима и потенцијалима, и важности њиховог очувања. Указујући да ће Црна Гора у наредном периоду ојачати енергетску и путну инфраструктуру која ће, између осталог, боље повезати двије државе, премијер Марковић је рекао да то види као шансу не само за боље повезивање људи већ и компанија и јачање економске сарадње. А управо ће економија, како је казао амбасадор Куртези, бити фокус његовог рада у Црној Гори.

Позитивним је оцијењена и заједничка сједница двије владе, одржана у Скадру прошле године и исказано увјерење да ће сљедећа бити организована наредне године у Црној Гори што би био додатан подстицај даљем унапрјеђењу односа и сарадње.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?