Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државна секретарка Вујошевић: Снажан економски раст свједочи да су мјере фискалне консолидације биле добро одмјерене

Објављено: 26.12.2018. 21:54 Аутор: МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Државна секретарка у Министарству финансија, др Нина Вујошевић подсјетила је присутне на активности Министарства финансија у циљу јачања фискалне стабилности и конкурентности.

"Министарство финансија и Влада Црне Горе спроводе мјере фискалне консолидације које су утврђене закључно са 2020. годином и упркос тим мјерама успјели смо да не успоримо економски раст. Напротив, снажан економски раст у прошлој и у овој години свједочи да су мјере фискалне консолидације биле добро одмјерене", саопштила је државна секретарка Вујошевић и додала да су мјере допринијеле снажном расту прихода од близу 200 милиона еура ове године и смањењу дефицита у односу на 2017. годину.

Такође, истакла је значај унапређења изгледа кредитног рејтинга Црне Горе и навела активности Министарства финансија на изради закона важних за даље унапређење пословног амбијента и то: Закон о јавно - приватном партнерству, Закон о јавним набавкама, Закон о административним таксама итд.

Између осталог, информисана је присутна јавност о Закону о административним таксама који је тренутно на јавној расправи, којим се предлаже смањење 72 таксе што представља важан корак за унапређење пословног амбијента.

У наредном периоду су планиране измјене сета закона: Закона о пдв-у, Закона о пореској администрацији, Закона о порезу на добит, док у Скупштини тренутно ради Радна група на Закону о порезу на непокретност.

На крају, државна секретарка је позвала привреднике ПКЦГ да се укључе у рад радних тијела када се буду мијењали наведени закони, да се заједнички сагледају могућности, а да се истовремено води рачуна о пројектованим приходима буџета на средњи рок.

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?