Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио раније предсједнике и премијере држава нашег региона: Пуна подршка циљевима Подгоричког клуба

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
        

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас раније предсједнике и премијере држава нашег региона окупљене у новоформираном Подгоричком клубу и изразио пуну подршку Владе раду овог тијела и његовим даљим активностима на промоцији перспектива региона, његове европске интеграције као и на афирмацији политике добросусједства и сарадње.

„Пројекат Подгоричког клуба је добар пројекат, потребан нашем региону и као идеја и као визија која нас даље може окупљати и подстицати“ – рекао је предсједник Марковић. Оцијенио је природним да је иницијатива названа управо по главном граду наше земље која је у протекле двије деценије прошла кроз процес остваривања стратешких приоритета очувавши при томе добре односе са свима.

„Имала је Црна Гора у томе озбиљних изазова, али није изгубила ни једног пријатеља, а стекла је бројне нове“ – рекао је премијер Марковић. Предсједник Владе Црне Горе се захвалио члановима Подгоричког клуба на помоћи коју су као највиши државни званичници пружали Црној Гори током процеса обнове независности, и наше европске и евроатлантске интеграције.

„Ваше искуство и овај формат видим као потенцијал да у нашем региону окупимо људе који ће озбиљно промишљати о нашој заједничкој будућности“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Чланови Подгоричког клуба представили су предсједнику Марковићу програм будућег рада на стварњу новог наратива и нове визије нашег региона истичући да су као чланови Клуба изван дневне политике и да са те позиције виде могућност дјеловања у областима промовисања економске, научне и друге сарадње.

Са предсједником Владе Црне Горе разговарали су бивши предсједник Црне Горе Филип Вујановић, ранији предсједници Републике Македоније Бранко Црвенковски, Републике Словеније Данило Тирк, ранији предсједници влада Републике Србије Мирко Цветковић и Републике Хрватске Јадранка Косор и ранији предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Златко Лагумџија.

Предсједник Марковић је информисан да Подгорички клуб чине још и ранији предсједници Републике Словеније Милан Кучан, Републике Хрватске Стјепан Месић и Републике Косова Фатмир Сејдиу, ранији предсједник Владе Републике Македоније Хари Костов и ранија предсједница Народне скупштине Републике Србије Наташа Мићић.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ           
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?