Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са привредницима: Стварамо прилике за нова радна мјеста

Објављено: 07.02.2019. 00:03 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фото: Предсједник Владе Душко Марковић са привредницима Црне Горе (78,1 МБ)

  
Одлични резултати Владине економске политике и спроведене реформе дале су квалитетну основу за даљи развој бизниса, отварање нових радних мјеста и побољшање квалитета живота грађана, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и најуспјешнијих црногорских привредника.

Подсјећајући на остварени економски раст од 4,9 одсто за девет мјесеци 2018. године, који је међу највећима у Европи, те на резултате фискалне консолидације, премијер Марковић је привредницима казао да се у овој години жели наставити са сличним стопама раста, појачати борба против сиве економије, измијенити закони у циљу јачања конкурентности и уклањања бизнис баријера те повећати ефикасност администрације.

Предсједник Владе је рекао да је важна досљедња примјена закона и да један дио изазова са којима се привредници суочавају произилази из лоше праксе и неадекватне примјене правила.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Привредници су саопштили да је Влада пуно урадила на побољшању пословног амбијента, али да и даље остају одређени изазови на које се мора одговорити. Предсједник Марковић и привредници су се сагласили да је неопходна снажна борба против сиве економије и то у областима туризма, грађевинарства, трговине и тржишта рада. Предсједник Марковић је са привредницима разговарао и о неопходности повећања зарада и побољшања услова рада запослених у приватном сектору и начинима на који је то могуће остварити.

Премијер је привредницима казао и да држава никада више новца није издвајала за развој и пословање и подсјетио да је Капитални буџет од 320 милиона еура највећи од обнављања независности.

„Новца и прилика за рад има. Треба да се организујемо да их искористимо и претворимо у опште добро“, истакао је предсједник Марковић.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Владе Милутин Симовић, министар финансија Дарко Радуновић, министарка економије Драгица Секулић, министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и предсједник Одбора директора Инвестиционо развојног фонда Зоран Вукчевић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?