Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада обезбиједила новац, 18. фебруара почиње ИИ фаза реконструкције базена у Котору, базен у функцији крајем године

У понедјељак, 18. фебруара почеће ИИ фаза реконструкције базена „Никша Бућин” у Котору за шта је Влада издвојила 3,5 милиона еура, те ће базен крајем године бити у функцији – саопштио је министар спорта и младих Никола Јановић.

„Данас са посебним задовољством могу да истакнем да су Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих уз сарадњу Управе за јавне радове створили све неопходне услове за почетак реализације реконструкције једног од најважнијих спортских инфраструктурних пројеката из области капиталних инвестиција. Проблем реконструкције затвореног базена 'Никша Бућин', који је постојао од 2014. године, данас је ријешен“ – рекао је министар Јановић додајући да је тиме и испуњено обећање дато на почетку мандата.
  
   
Ово је посебна вијест за град који је симбол ЦГ ватерпола

Министар Јановић је рекао да је ово посебна вијест за његове суграђане – Которане, али и за ватерполисте, поготово за мале ватерполисте и њихове родитеље.

„Котор је град спорта, али прије свега Котор је симбол највећих црногорских успјеха у ватерполу, зато на овај начин Влада Црне Горе улагањем у спортску инфраструктуру и реализацију овог пројекта, у континуитету показује да жели нашој омладини, дјеци, грађанима омогући да се на што бољи начин баве спортом“ – рекао је министар Јановић.
  
  
Све ће бити урађено у року и квалитетно

Директор Управе јавних радова Решад Нухоџић је рекао да ће након успјешно спроведене тендерске процедуре јавне набавке и избора најбољег понуђача радови на ИИ фази почети већ у понедјељак, 18. фебруара.

„Овај објекат је изграђен још почетком осамдесетих година, али пошто није било издвајања значајнијих средстава за његово одржавање, базен се нашао у таквом стању да готово није био употребљив. Влада Црне Горе је препознала значај реконструкције базена, како за град Котор, тако и за Ватерополо савез и све грађане, опредијелила средства и ушла у реализацију једне овако значајне и комплексне инвестиције. У оквиру прве фазе, санирана је конструкција објекта, челична конструкција крова и конструкција базена, док ћемо завршетком друге фазе – грађевинско-занатских и радова на електро, водоводним и канализационим инсталацијама, базенској техници и опремања ентеријера, добити један модеран објекат, на који ће бити поносни грађани Котора и сви његови корисници. Управа јавних радова и њени запослени предузети све да се новац пореских обвезника опредијељен за ову инвестицију искористи намјенски, да се радови изведу квалитетно и у роковима који су уговорени“ – рекао је директор Управе јавних радова.
   
  
Већ сјутра крећемо у адаптацију спортских објеката у Сјеверном региону

Министар спорта и омладине је најавио већ од сјутра још динамичнију реализацију пројеката на инфраструктурној санацији и адаптацији спортских терена и спортских сала широм Црне Горе.

„Сада ћемо посебан фокус ставити на наше мање развијене општине: Петњицу, Беране, Мојковац, Бијело Поље, Рожаје... Јер Влада Црне Горе жели да улагањем у капиталне спортске објекте, али и улагањем у капиталне пројекте из других области, грађанима у тим општинама створи услове и ради на бољем квалитету и унапређењу животног стандарда у тим општинама“ – рекао је министар спорта Никола Јановић.
  
    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?