Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почела процедура за изградњу Зеленог дворца у Бајицама

Služba za odnose s javnošćuПроцедура за изградњу Зеленог дворца у Бајицама почела је по налогу предсједника Владе Душка Марковића те су у складу са тим 7. фебруара издати урбанистичко-технички услови за тај објекат.

Изградња Зеленог дворца на Бајицама је обавеза која произилази из Закона о статусу потомака династије Петровић Његош, те ће се уз сагласност принца Николе Петровића Његоша у најкраћем року приступити изради пројектне документације.

Реализација тог пројеката али и поступак преношења посмртних остатака династије у Црну Гору, допринијеће исправљању историјске неправде која је прије вијек учињена династији Петровић Његош.

На недавном састанку са принцом Николом, премијер Марковић је истакао да је испуњавање обавеза према потомцима династије Петровић Његош државно питање. Оцјена принца да Влада указује поштовање породици Петровић и историји Црне Горе додатно подстиче на ефикасније испуњавање законских обавеза према династији.

Радују најаве принца Николе Петровића Његоша о већем присуству и интензивирању активности у Црној Гори и увјерени смо да ће се уз подршку Владе афирмисати историјске и традиционалне вриједности које баштини наша држава.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?