Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић у Будимпешти са нерезидентним амбасадорима држава чланица ЕУ: Црна Гора посвећена достизању европског квалитета живота

Објављено: 12.02.2019. 20:29 Аутор: КЕИ
„Кроз процес европске интеграције, Црна Гора је посвећена спровођењу суштинских реформи које ће осигурати владавину права, оснажити економски развој и унаприједити квалитет живота својих грађана“, саопштио је главни преговарач Александар Дрљевић у Будимпешти на састанку са нерезидентним амбасадорима држава чланица ЕУ, Естоније, Литваније, Летоније и Ирске, као и са амбасадорима и отправницима послова Тајланда, Филипина, Грузије, Пакистана и Колумбије.

Дрљевић је информисао саговорнике о спроведеним реформама и оствареним резултатима у процесу приступања ЕУ, као и о текућим и планираним активностима Владе и преговарачке структуре с циљем достизања европских стандарда и квалитета живота.

KEI

Саговорници главног преговарача су поздравили напредак Црне Горе у приступању ЕУ, као и њену улогу и допринос регионалној сарадњи и развоју садржајних односа са сусједима.

Такође су размијењена мишљења у вези са обавезама у конкретним преговарачким поглављима и размотрена експертска подршка држава чланица у више области.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?