Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Предсједник Владе Душко Марковић пустиће у суботу у рад жичару-шестосјед у новом Ски центру Колашин 1600

SLZUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLZUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић пустиће у суботу, 16. фебруара, заједно са директорима Управе јавних радова Решадом Нухоџићем и Скијалишта Црне Горе Милошем Поповићем, у рад жичару-шестосјед у новом Ски центру Колашин 1600 на Бјеласици.

Нови ски центар садржи, у садашњој фази, ресторан са административним просторијама, амбуланту и комплетну пратећу опрему, жичару-шестосјед дужине 1.567 м, капацитета 2600 скијаша на сат и двије скијашке стазе укупне дужине 4,5 км. За потребе скијалишта изграђена је нова путна, електротехничка у хидротехничка инфраструктура.

У туристички комплекс од четири хотела уз ски центар Колашин 1600 планирана је укупна инвестиција од 77 милиона еура.

Валоризација Бјеласице и Комова подразумијева стварање престижне туристичке дестинације са 224 км ски стаза највишег квалитета, 52 жичаре, 52 хотела и 23 пансионска хотела (кондо, апартмани и др.).

Свечаност коју организују Скијалишта Црне Горе почиње у 12:00 сати уз директан пренос на Телевизији Црне Горе.

Присутнима ће се обратити министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и директори Управе јавних радова и Скијалишта Црне Горе.

Предсједник Владе даће изјаву за јавност.

Ревијалну трку отвориће око 13 сати најбољи смучар некадашње Југославије Бојан Крижај.


СЛЗУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?