Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Котор: почела завршна фаза реконструкције затвореног базена „Никша Бућин”, отварање до краја године

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Данас је у Котору почела завршна фаза реконструкције затвореног базена „Никша Бућин”.

Министар спорта и младих Никола Јановић је том приликом поручио да је которски базен симбол црногорског ватерпола и пливачких спортова, те да има огроман значај за црногорски спорт, као и за дјецу и омладинину у цијелој Боки.

„Ја сам један од оних који је први завеслај у каријери учинио баш у овом базену. Због тога знам његов значај и његов потенцијал. Дио политика Владе и Министарства спорта и младих односи се на успостављање спортске инфраструктуре у сваком граду, на сваком мјесту гдје је то могуће. Реконструкцијом овог базена, ватерполо спорт се враћа у Котор“ – казао је министар Јановић.

Додао је да ће спортски објекти бити реконструисани или грађени широм Црне Горе те да се у Министарству већ од данас наставља са јасним политикама и мјерама – да спорт заживи у сваком црногорском кварту, у сваком насељу.

Директор Управе јавних радова др Решад Нухоџић поручио је да је Влада обезбиједила сав новац који је потребан за наредне фазе реконструкције овог базена, а да ће Управа јавних радова обезбиједити да радови буду завршени у року од осам мјесеци, како је и предвиђено планираним периодом израде.

„Као што смо обећали приликом закључења уговора о почетку друга фазе реконструкције базена у Котору, данас смо министар Јановић и ја обишли градилиште и званично увели у посао и извођача радова и надзор. Сада нам предстоји да у роковима који су уговорени, а то је до краја ове године, завршимо реконструкцију и базен ставимо у функцију“ – рекао је директор Управе јавних радова.

Додао је да посебно задовољство причињава то што је ријеч о објекту који, поред ватерполиста, користе и грађани Котора што је додатни мотив за завршетак радова у року и у потпуности.

„Оно што ћу из позиције директора Управе јавних радова посебно инсистирати код извођача је да се радови заврше у уговореном року, као и да њихов квалитет буде у складу са највишим стандардима“ - казао је директор Управе јавних радова.

  
МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ / УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?